Recht voor ú

(Ver)bouwen

Het gezegde luidt dat de Belg is geboren met een baksteen in zijn maag, wat de laatste jaren zeer duidelijk is geworden. Door de stijging van het aantal verkochte woningen zien we ook een grote stijging in het aantal verbouwingen.

 

U bent van plan of druk bezig om een woning te bouwen of werken te laten uitvoeren aan uw bestaande woning.

U wilt bijvoorbeeld een aanbouw laten zetten om de woning uit te breiden, gevelwerken laten uitvoeren, uw badkamer laten vernieuwen of het dak isoleren. Of misschien denkt u eraan om te investeren in een zwembad, zodat u de komende lente- en zomerperiode heerlijk kan verkoelen. Redenen genoeg om een aannemer en/of architect onder de arm te nemen.

De aannemers die kleine en grote bouwwerken aanbieden, schieten als paddenstoelen uit de grond. Veel aannemers werken goed en correct. In ideale omstandigheden bent u dan ook van bij het begin van de werken tot na de beëindiging ervan tevreden van de samenwerking. Niettemin is de spijtige realiteit dat niet altijd alles van een leien dak loopt.

De aankoopovereenkomst is te ingewikkeld, offertes worden te algemeen opgesteld, uw aannemer factureert meer dan was afgesproken, de werken lopen vertraging op of worden niet goed uitgevoerd, de aannemer stopt plots met antwoorden,… Allemaal zaken die u bij het (ver)bouwen kan missen als kiespijn.

Het is enorm belangrijk dat u tijdig de nodige stappen neemt en reeds voor de samenwerking goed voorbereid bent. Het afsluiten van de nodige verzekeringen, een voorafgaande controle van de financiële toestand van uw aannemer, het grondig nakijken van de overeenkomst en algemene voorwaarden, … Het kan allemaal veel problemen vermijden.

Denk bijvoorbeeld in het geval van zwembadwerken aan de uitvoeringstermijn van de werken. Is er op papier een termijn afgesproken waarin de werken moeten worden uitgevoerd, zodat u nog deze lente en zomer van het zwembad kan genieten? Is er een bedrag bepaald indien de aannemer deze termijn niet haalt? Aan een zwembad dat wordt opgeleverd in de winter heeft u uiteraard weinig.

Ook na de start van de werken moet u echter goed voorbereid zijn als er iets mis gaat. Wat bijvoorbeeld als er plots gebreken naar boven komen? Het nemen van gedateerd fotomateriaal, het verzenden van een gemotiveerde ingebrekestelling, het correct betwisten van facturen,… Het zijn allemaal zaken die u liever niet doet, maar die toch essentieel zijn als een discussie met een aannemer of architect zich voordoet.

Advox advocaten beschikt over een gespecialiseerd team van advocaten die u graag helpen bij alle zorgen en problemen die zich bij het bouwen of verbouwen kunnen voordoen. Zowel voor, tijdens als na de uitvoering van bouwwerken staat het gespecialiseerd team van Advox advocaten u met raad en daad bij, waarbij een goede en vlotte communicatie voor ons centraal staat.

Zo kan u volop genieten van uw (verbouwde) woning, zonder zorgen .

Advox bekijkt uw dossier empathisch én zakelijk. We begeleiden u met een duidelijke en allesomvattende strategie, die we samen met u uittekenen. Krachtig, efficiënt, eerlijk en doelgericht. Kortom: Recht voor ú.'

Stel ons uw vraag

Stap 1 van 3