Recht voor ú

Nieuws en blog

Infoavond: samen aan de slag tegen intrafamiliaal geweld
Bij Advox advocaten zijn wij onder meer gespecialiseerd in het familie- en strafrecht. In deze beide materies komen wij geregeld in aanraking met (intra)familiaal geweld.
Kan mijn ex-partner in mijn huis wonen na mijn overlijden?
Heb je als langstlevende ouder exclusief het ouderlijk vruchtgenot over de goederen van jouw minderjarige kinderen? Kan dit ouderlijk vruchtgenot uitgesloten worden en wat zijn de gevolgen hiervan?
Ik wil mijn pluskind adopteren. Wat moet ik weten?
Je bent al jaren plusmama of -papa, jullie hebben een uitstekende band en wenst je pluskind te adopteren. Kan dit wel? En welke gevolgen heeft dit?
Kosten drukken door je appartement te verhuren op Airbnb?
Je woont in een (huur)appartement, maar gaat voor enkele weken op vakantie. Mag je om je eigen kosten te drukken je appartement voor enkele weekends (onder) verhuren via Airbnb aan toeristen?
Aanduiding begunstigde in een levensverzekering. Check!
Hebt u een levensverzekering? Weet u wie hiervan de begunstigde is? Stemt dit overeen met de wensen in uw testament?
Wat staat er wel of niet op uw strafregister?
Strafregister? Uittreksel strafregister? Attest “goed gedrag & zeden”? Welke veroordelingen verschijnen op het strafregister? Is dit hetzelfde als het strafblad? We verduidelijken één en ander voor u.
Schade als gevolg van een gebrekkige zaak
Een ongeval is snel gebeurd. Niet enkel mensen, maar ook goederen kunnen schade veroorzaken. Dagelijks gebeuren er verschillende schadegevallen ten gevolge van gebrekkige zaken.
Mijn kind wil op kot. Wat met de kosten?
“Criminologie kan je niet studeren in Antwerpen.” “Elke dag 3 uur op de bus is verloren tijd.” Er zijn verschillende redenen dat een kind na zijn middelbare studie op kot gaat. Hoe pak je dit aan?
Ik verkoop! Maar niet zonder asbestattest.
Sinds 23 november 2022 is het afleveren van een asbestattest voor woningen gebouwd voor 2001 verplicht. Uitstekende zaak voor de koper maar wat houdt deze verplichting nu precies in?

7 november '23 / 19:30

Hoe kunnen we betere bijstand en begeleiding bieden aan daders en slachtoffers.